thumb_350_bsucm_excavator.jpg

6 septembrie, Sinteza Zilei. A fost o zi agitată pe la noi, prin târg și vă mulțumim că ați intrat și azi să aflați știrile zilei. Am pregătit pentru voi cele mai bune noutăți așa că hai să începem.

Fundația Statusul Romano-Catolic din Transilvania a organizat miercuri un miting de protest în fața Instituției Prefectului – Județul Mureș, la care au luat parte în jur de 2.000 de persoane, pentru a convinge Ministerul Educației să asigure funcționarea Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureș. (vezi detalii) 

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că a aflat de pe stradă, de la maghiari, faptul că Biserica Romano-Catolică a anunţat, cu mai multe zile în urmă, organizarea unui miting pentru susţinerea Liceului Teologic Romano-Catolic. (citește declarația) 

Vor fi cumpărate computere tomografe, echipamente de rezonanţă magnetică nucleară, PAX-uri, echipamente pentru ATI, echipamente de laborator și UPU și radioterapie pentru 5 locaţii noi între care și Spitalul Clinic Județean Târgu Mureș. (află detalii) 

Cea de-a 8-a ediție a Cupei Mureș la baschet masculin se desfășoară, în zilele de 7 și 8 septembrie, la Tg. Mureș și reunește patru echipe, “U” BT Cluj-Napoca, BCM Pitești, Politehnica Iași și BC Mureș. (citește știrea) 

Rețeaua școlară, aprobată de Consiliul Local în 26 iunie, nu a fost avizată pozitiv de Prefectură. Inspectorul general școlar, Ioan Macarie speră că în ultimul moment, administrația locală va lua o decizie în acest sens, pentru a se stabili și situația elevilor și a profesorilor liceului Romano-Catolic. (vezi știrea) 

Parade ale mașinilor și motocicliștilor, concerte, conferințe și un marș pe traseul Ungheni – Iași – Târgu Mureș – Iași. Acestea sunt principalele acțiuni organizate de către un grup de ieșeni în cadrul evenimentului „Împreuna pentru A 8”. (vezi mai mult) 

AJOFM Mureș pune la dispoziție peste 20 de cursuri, care se adresează șomerilor indemnizați și neindemnizați, care nu au venituri sau au venituri mai mici de 500 de lei. (citește detalii) 

Încheiem ziua de miercuri cu energie și încredere că mâine vom avea știri mai bune și mai vesele. Să aveți o seară cât mai faină. 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau