thumb_350_6gc0y_lemn-foc.jpg

Ne apropiem cu pași rapizi de weekend. Ne pregătim și pentru evenimentele din județ, care se derulează de obicei în preajma sărbătorilor. Azi aducem noi știri în fața voastră. Sinteza Zilei e pe mures.ro. 

Duminică de la ora 10.00 în Sala Oglinzilor din Palatul Culturii va fi invitat academicianul Nicolae Manolescu care va vorbi despre interferențe literare româno-maghiare. (vezi și alte evenimente) 

În primele zece luni ale anului 2018, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Mureș au fost încadrate în muncă 7207 persoane, dintre care 3613 femei. (află detalii) 

Provocările care stau în fața sectorului agricol sunt cele de a răspunde cerințelor crescânde de hrană ale omenirii și, în același timp, să asigure creșterea eficienței economice a fermelor agricole, concomitent cu prezervarea mediului înconjurător. (vezi articolul) 

Hepatita face ravagii în Mureș: aproape 900 de cazuri au fost confirmate anul acesta. Mai mult de o treime dintre acestea au fost diagnosticate doar în luna octombrie. De asemenea, față de luna septembrie când erau active 7 focare în județul Mureș, în general în comunități de romi, în octombrie acestea s-au dublat. (citește știrea) 

CSM București, campioana țării, face parte din grupa E a Ligii Campionilor la volei feminin, alături de Dinamo Moscova (din Rusia), Fenerbahce SK Istanbul (din Turcia) și Chemik Police Koszalin (din Polonia). (vezi știrea) 

Odată cu începerea sezonului rece, aprovizionarea cu lemn de foc devine esențială pentru populația care se încălzește cu acest tip de combustibil. Se taie doar lemn de foioase, care are putere calorică mult mai mare decât lemnul de rășinoase, explică pădurarii. (citește materialul) 

Finalul de zi este unul destul de mohorât în județul Mureș, din cauza ploii de astăzi, dar să sperăm că în weekend ne așteaptă surprize. Să aveți o seară excelentă! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau