thumb_350_cfalz_autobuze.jpg

Frig, fraților și surorilor, afară, însă așa e iarna. Cum a decurs ziua voastră? Noi am mai adunat ceva știri și le așteptăm pe cele de sărbători. Hai să vedem cum arată lista. 

50 de persoane care activează în domenii importante (medicină, învățământ, poliție, pompieri, artă, cultură, economic etc.) au primit distincții din partea Primăriei Tîrgu Mureș, în anul Centenarului. (vezi detalii) 

Directorul Muzeului Județean Mures, Soos Zoltan, și expertul specialist în arheologie, epoca bronzului, Rezi Botond, au prezentat miercuri intr-o conferință de presă un depozit important din acea perioadă, descoperit de un amator la Miercurea Nirajului la mijlocul lunii noiembrie. (citește mai mult) 

Directorul Muzeului Judeţean Mures Soos Zoltan a prezentat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă tabloul Odaia prizonierilor, pe care Muzeul intentionează sa-l achizitioneze şi lucrarea Odaia copiilor, pe care a achiziționat_o in 2017, cu suma de 28000 euro. (vezi știrea) 

Camera Deputaţilor a adoptat azi un proiect de lege care dă posibilitatea medicilor să se retragă din activitate, la cerere, la vârsta de 67 de ani, fără a le fi afectat dreptul de a beneficia de pensie la momentul împlinirii vârstei de pensionare. (citește mai mult) 

Reprezentanții Primăriei Tîrgu-Mureș au dorit să facă o completare privind declarațiile Societății de Transport Local în ceea ce privește vechimea autobuzelor. Aceștia amintesc faptul că în urmă cu doi ani au fost achiziționate 20 de autobuze noi, iar altele sunt în curs de achiziție. (află detalii) 

Legea privind realizarea Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş va fi promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis, în prezenţa reprezentanţilor celor două asociaţii civice ieşene care militează pentru autostradă, dar şi a parlamentarilor care au iniţiat proiectul. (vezi materialul) 

Am ajuns la finalul zilei de 28 noiembrie și aproape putem spune că suntem gata de weekend. Având în vedere că această săptămână este una scurtă, mâine e ca o zi de vineri. Seară excelentă! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau